ElsBerx kopie

Hasseltse vegan voeding verovert Vlaanderen

De handgemaakte vegan cinnamonrolls van dessertenzaak Peas zijn vorig jaar maar liefst 70.000 keer over de toonbank gegaan. De meermaals bekroonde onderneming van Davy Rosiak en Els Berx wil dan ook andere liefhebbers warm maken voor hun specialiteiten. Weldra openen nieuwe winkelpunten in Leuven en Antwerpen. En om de verdere groei een boost te geven, is alvast een crowdlendingcampagne opgestart waarmee Peas tot 250.000 euro wil ophalen.

Ondanks een globaal moeilijk 2020 sloot Peas het jaar af met erg goede resultaten. "We hebben verdergewerkt aan de processen, de organisatie achter de schermen en de afwerking van het product", zeggen Davy en Els. "Nu zijn we meer dan ooit klaar om Peas verder uit te rollen. De uitbreidingsplannen die door de corona-crisis even in de koelkast waren beland, zullen nu versneld worden uitgerold."

Dat zal in eerste instantie gebeuren vanuit nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen. "Er is duidelijk vraag naar duurzame, plantaardige voeding, die bovendien ook nog super lekker is", aldus de 3-voudige winnaar van de BE Vegan Award voor Best Pastry. "Met ons vegan gebak willen we in heel Vlaanderen de conversatie starten over een meer plantaardig voedingspatroon. Om die groei te realiseren, zijn we op zoek naar extra financiering. Zo kan het succes van Peas in Hasselt ook in andere steden herhaald worden."

Davy en Els maken hiervoor gebruik van een crowdlending campagne via het platform WinWinner. Het doel is om bij particuliere investeerders een totaal van minimaal 100.000 en maximaal 250.000 euro op te halen. Dus wie nog wat spaargeld kan missen: give Peas a chance!