Nieuws Limburg Haven Genk investeert in diepgevroren sigaren

Haven Genk investeert in diepgevroren sigaren

Haven Genk investeert in diepgevroren sigaren

Niet alle producten die de Scandinavian Tobacco Group verdeelt vanuit Lummen en Houthalen, zijn Made in Limburg… Want naast de lokale productie-units, worden er ook sigaren ingevoerd uit Indonesië. Merkwaardig genoeg worden deze genotsartikelen gedurende 3 weken diepgevroren getransporteerd bij een temperatuur van -21 graden, en dit om de tabakskever tegen te gaan.

Dit betekent ook dat aan het einde van de logistieke keten de koelcontainers uit het water moeten gehaald worden en in Houthalen aan de deur worden afgeleverd. Een klus waar Haven Genk zich goed op voorbereid heeft, door een speciale zone voor de reefercontainers aan te leggen. “De producten zijn nu veel sneller van het schip in de fabriek, waardoor wij veel uitgaven kunnen besparen,” zegt Yves Neven Scandinavian Tobacco. “Onder meer de zekerheid over de tijdstippen van levering, zijn belangrijk voor ons.” Haven Genk investeerde uit eigen beweging in de nieuwe faciliteiten, met de bedoeling om ook andere klanten voor deze services van reefercontainers te lokken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.