Citymesh overname

Heel België gaat straks kunnen bellen ‘op zijn Limburgs’

Toen de Limburgse IT-gigant Cegeka in december 2020 het Brugse Citymesh overnam, waren er geen aspiraties om naast Proximus, Telenet/Base en Orange, de particuliere telecomklanten in te pikken. Dat lijkt wel even anders nu Citymesh zich in de strijd werpt om de vierde volwaardige aanbieder te worden.

Volgens het BIPT heeft er zich 'een nieuwkomer' gemeld die alvast 83 miljoen euro heeft neergeteld voor een pakket frequenties waarmee 2G, 3G en 4G kunnen aangeboden worden. Deze speler gaat de strijd aan met het gekende trio dat vandaag al deze diensten aanbiedt, waardoor de prijsconcurrentie wordt aangescherpt en de gemiddelde klant er voordeel van zal hebben. Citymesh, de telecompoot van Cegeka zeg maar, heeft altijd de ambitie gehad om voor de professionele markt een nationale speler in het 5G-netwerk te worden. Dat ze de particuliere klanten op de andere netwerken erbij nemen, lijkt dus de logica zelve.

De directie van Citymesh (Cegeka, dus) wil vooralsnog niet bevestigen dat zij wel degelijk als de vierde operator zullen meespelen. Het is echter een kwestie van tijd vooraleer hun plannen officieel zullen worden aangekondigd. Een proces dat een beetje trager verloopt, wat misschien ook logisch is als we straks allemaal 'op zijn Limburgs' gaan bellen...