Nieuws Limburg Heidebloem legt 5,5 miljoen op tafel voor e-bussen

Heidebloem legt 5,5 miljoen op tafel voor e-bussen

Heidebloem legt 5,5 miljoen op tafel voor e-bussen

Busmaatschappij Heidebloem uit Lanaken is het eerste bedrijf in Limburg dat met elektrische lijnbussen rondrijdt. Moedermaatschappij Hansea heeft ineens 11 van deze voertuigen besteld, waarvan het eerste zopas werd geleverd.

“Er wordt niet meer geïnvesteerd in dieselvoertuigen voor het openbaar vervoer”, zegt Philippe Samyn, CEO van Heidebloem. “We kiezen resoluut voor zero emissie. Onze eigenaars bij Hansea hebben dan ook 30 elektrische bussen gekocht, waarvan er 11 voor Heidebloem zijn bestemd. Van nu tot eind september volgen de leveringen van onze MAN Lion’s City 12E.”

Het gaat voor Lanaken alleen al om een investering van 5,5 miljoen euro. “De eerste bus is nu operationeel, en zowel onze chauffeurs als de passagiers zijn laaiend enthousiast”, aldus nog Samyn. “Met een bereik van 300 kilometer is het voertuig ideaal voor stadsverkeer. Deze en de volgende elektrische bussen zullen we doorheen heel Limburg inzetten op een 25-tal lijnen die we uitvoeren in opdracht van De Lijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.