Nieuws Limburg Heidebloem stopt 3 miljoen in nieuwe uitvalsbasis

Heidebloem stopt 3 miljoen in nieuwe uitvalsbasis

Heidebloem stopt 3 miljoen in nieuwe uitvalsbasis

Het gekende busbedrijf Heidebloem uit Lanaken is drukdoende om een nieuwe uitvalsbasis te creëren. Tegen eind 2020 moet in Lanaken een volledig nieuwe site operationeel zijn. Van daar uit zullen alle bussen naar bestemmingen binnen en buiten België vertrekken. De investering bedraagt 3 miljoen euro.

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe thuisbasis van Heidebloem. Het verhuist naar een gloednieuwe vestiging van 2ha op industriezone Europark in Lanaken. Tegen eind 2020 zullen 90 bussen en 120 medewerkers hier hun hypermoderne, klimaatvriendelijke en goed uitgeruste vestigingsplaats hebben. Het betreft een investering van 3 miljoen voor nieuwe kantoren, workshop en bussen-stelplaats.

“Bovendien investeren we in 2019 2,7 miljoen in 5 autocars en 3 lijnbussen”, zegt manager Philippe Samyn. “Het gaat meerbepaald om 1 dubbeldekker Vanhool Astromega, 2 Volvo 9900, 2 MAN Lion’s Coach en 3 MAN Lion’s City lijnbussen.”

Heidebloem is een dochter van Hansea, dat 24 vestigingen telt in ons land. Het bedrijf is actief in alle vormen van het personenvervoer, zoals de exploitatie van lijnen voor De Lijn, autocartoerisme, personeels- en leerlingenvervoer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.