Officenter_2

Helemaal klaar: 4 nagelnieuwe kantoorcomplexen

Na een investering van zo’n 8 miljoen euro heeft de Limburgse Officenter-groep 4 nieuwe vestigingen geopend. Zowel in Beringen, Genk, Pelt als Sint-Truiden werden de voormalige Bedrijvencentra volledig getransformeerd tot moderne vergaderzalen, cateringfaciliteiten en vooral kantoren voor flex- en co-working. POM Limburg, dat de Bedrijvencentra aan Officenter heeft verkocht, wil de opbrengst integraal investeren in de uitbouw van sectoriële bedrijven- en onderzoeksclusters.

Officenter werd opgericht in 2010 door ondernemers Christa Jouck en Koen Batsleer. Met de hulp van lokale investeerders bouwden ze overal in het land verouderde kantoorgebouwen om tot flexibele kantoren met allerlei faciliteiten. Een succes, want de formule waarbij tijdelijk een werkplek, open kantoor of vaste stek wordt gehuurd, is inmiddels goed ingeburgerd. Tijdens de coronacrisis is het werken vanop afstand verder in een stroomversnelling geraakt, waardoor de behoefte aan flexibele kantoorruimte is toegenomen.

Officenter-groep heeft op die trend ingespeeld door de 7 Bedrijvencentra over te nemen van POM Limburg. “De behoefte aan betaalbare, flexibele kantoor- en atelierruimte is er bij start- en scale-ups altijd geweest”, zegt POM-voorzitter Tom Vandeput. “Vandaar dat wij sinds de jaren ’80 de Bedrijvencentra in portefeuille hadden. Maar de privémarkt heeft deze formule intussen in de armen gesloten, en onze centra waren aan een grondige renovatie toe. Vandaar de beslissing tot verkoop. Met Officenter-groep hebben we uit diverse gegadigden, de ideale overnemer gevonden om hier een nieuw elan aan te geven. POM Limburg zal alvast de vrijgekomen middelen 100% herinvesteren in de Limburgse economie, meer bepaald in de uitbouw van campussen rond sectoren als gezondheidszorg, logistiek en bouw.”

Van de 7 aangekochte Bedrijvencentra zijn er nu al 4 door Officenter helemaal gerenoveerd. De investering in de aankoop en de nieuwe inrichting heeft zo’n 8 miljoen euro gekost. “Onder de noemer Officenter Hubs voegen we 4 lokale centra toe aan ons netwerk”, zegt Christa Jouck. “We zijn overtuigd dat lokale ondernemers nood hebben aan een professionele uitvalsbasis en ontmoetingsplaats dichtbij huis. We hebben bovendien alle faciliteiten om medewerkers van grotere organisaties een werkplek in de eigen achtertuin aan te bieden, zodat ze niet meer dagelijks verre verplaatsingen moeten maken.”

De Officenter Hubs in Beringen, Genk, Sint-Truiden en Pelt bieden zowel privatieve kantoren, flexkantoren, kleine ateliers, co-working-ruimtes, grote en kleine vergaderzalen en een bistro-lounge. “De resterende locaties in Maasmechelen, Tongeren en Hasselt worden ateliers, waar kleinschalige productie en opslag kunnen gebeuren”, besluit Christa Jouck.