Nieuws Limburg Helvoet Rubber & Plastic voor eerst uit het rood

Helvoet Rubber & Plastic voor eerst uit het rood

Helvoet Rubber & Plastic voor eerst uit het rood

Helvoet Rubber & Plastic Technologies uit Lommel, niet te verwarren met Helvoet Pharma in Alken, heeft voor het eerst sinds de oprichting van een vestiging in Lommel (in 2005) een positief resultaat geboekt. Het van origine Nederlandse bedrijf, dat kleine spuitgietonderdelen in rubber en plastic maakt, vooral voor de automobielindustrie, behaalde een winst van 2,1 miljoen euro op een omzet van 23,4 miljoen (+40 procent). Een jaar eerder werd een omzet van 16,8 miljoen geboekt, met een verlies van 3,8 miljoen.

Volgens de bedrijfsleiding (plantmanager en bestuurder is Rik de Bock) is de plotse opleving van de automobielsector een belangrijke reden voor de goede cijfers. Bovendien werd ook een fabriek van Helvoet in Mexico gesloten, waardoor de vestiging in Lommel een deel van de productie voor de Amerikaanse markt kon overnemen.

Negatieve impact ondervindt men van de lagere loonkosten in Oost-Europa, waar concurrenten proberen marktaandeel af te snoepen. Andere bedreiging is de wankele financiële toestand van hun grootste klant in Amerika, met name Delphi, dat nog steeds onder Chapter 11 (onze WCO) werkt. Tot slot waren er door de opstart van enkele nieuwe productieprocessen ook kwaliteitsproblemen, die in 2011 worden opgelost. Het vertrouwen voor de toekomst is met deze sterke prestatie alvast intern flink aangewakkerd.

Er werken zo’n 135 mensen in Lommel voor dit bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.