Les Soeurs

Hendrickx-sisters vallen nu ook Nederland aan

"Het is op vraag van de klanten dat we de sprong wagen... Na eigen winkelpunten in Hasselt, Knokke en Antwerpen slaan we de tenten op in Maastricht", zeggen de zusjes Hendrickx van juwelen- en kledingverdeler Les Soeurs.

Les Soeurs is een mooi verhaal. De Limburgse zussen Kay, Julie en Clio Hendrickx bundelden de krachten om een eigen collectie van juwelen op de markt te brengen. Aanvankelijk als webshop, gevolgd door een pop-up store en uitgemond in een keten van winkels in eigen beheer. Het aanbod werd uitgebreid met accessoires, kleding- en interieurstukken die ze aankopen of zelf laten produceren.

Na winkels in Hasselt, Knokke en Antwerpen, is nu Maastricht aan de beurt. "Het waren de Limburgse gezelligheid, de korte afstand en de vraag van talrijke klanten die onze wegen naar Maastricht deden leiden", aldus de zussen. "Maar natuurlijk ook het feit dat Maastricht -na Amsterdam- de tweede beste winkelstad van Nederland is." De nieuwe shop bevindt zich Achter het Vleeshuis en gaat donderdag officieel open.

Daarmee is de ambitie niet ten einde. "We willen de komende 5 jaar groeien naar 10 winkels in de Benelux, allemaal onder eigen beheer", besluiten Clio, Julie en Kay.