Nieuws Limburg Herks ICT-huis zet energieneutraal ICT-huis

Herks ICT-huis zet energieneutraal ICT-huis

Herks ICT-huis zet energieneutraal ICT-huis

Erwin Tips en Erwin Vermeulen hebben zopas het nieuwe kantoorgebouw van hun ICT-bedrijf AariXa officieel in gebruik genomen. Minister Lydia Peeters mocht het lintje doorknippen en de 60 medewerkers toegang verlenen tot het klimaatvriendelijke hoofdhuis.

AariXa bestaat sinds december 2005. Er wordt software ontwikkeld dat het een lieve lust is… Onder impuls van zaakvoerders Erwin en Erwin (ook wel E² genoemd) worden er ook projecten uitgevoerd in IT-infrastructuur en consultancy. Met groeiend succes, want door de vele aanwervingen is het hoofdkantoor te klein geworden. Een moderne nieuwbouw, ook in Herk-de-Stad, is nu de uitvalsbasis voor het 60-koppige team. Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Lydia Peeters overhandigde hen afgelopen vrijdag de sleutels van het nieuwe pand.

Opvallend is het belang dat AariXa hecht aan duurzaamheid. “We hebben een plan opgesteld, genoemd AariXa Goes Green, waarin we onze maatschappelijke rol gestalte geven” aldus zaakvoerder Erwin Vermeulen. “Onderdelen ervan zijn de vergroening van het wagenpark (hybride en elektrisch), de organisatie van collectief vervoer voor de medewerkers en nu dus ook een energieneutraal gebouw.”

Het nieuwe hoofdkantoor is ‘op de groei’ neergezet. “Daarom hebben we momenteel nog wat plaats over”, licht mede-zaakvoerder Erwin Tips toe. “Die ruimte gaan we benutten door er start-ups in onder te brengen. Zo worden we een soort incubator-gebouw voor opkomend talent.”

Tot de start-ups er zijn, heeft AariXa een andere tijdelijke bestemming ervoor gevonden: er zijn kunstwerken te bewonderen. Niet van Jan en alleman, maar wel van de ICT’ers zelf. “Daarmee bewijzen we dat nerdy ICT’ers, zoals we nog vaak beschouwd worden, niet alleen bedreven zijn in logica en algoritmes, maar ons ook passioneel kunnen uiten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bilzen, Diepenbeek
Bilzen

Zizoo: dat is er opnieuw eentje bij

Zizoo, met 3 winkels actief in consumenten-IT, webdesign en IT-services voor bedrijven, maakt bekend dat het IT-bedrijf Delta Technics uit… Lees meer

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.