QR-Code-1

Herks IT-bedrijf onderneemt wereldrecordpoging

Het IT-bedrijf aariXa uit Herk-de-Stad gaat volgende week een gooi doen naar het wereldrecord ‘grootste QR-code’, en zo het Guinnes Book of Records proberen te halen. Om de QR-code te kunnen zien, zal alvast een helikopter nodig zijn. De wereldrecordpoging is gepland voor woensdag 29 februari, schrikkeldag. Waarom het bedrijf met de stunt uitpakt, is niet helemaal duidelijk.

Een QR-code (kort voor ‘quick response’, zie foto) is een vierkante afbeelding die bestaat uit blokjes en vierkantjes. Het systeem werd aanvankelijk ontwikkeld in de Japanse automobielindustrie om snel onderdelen te kunnen identificeren. Tegenwoordig worden QR-codes ook gebruikt om, na een scan met de smartphone, meteen door te verwijzen naar een website voor meer info of om bijvoorbeeld zoals een barcode toegangstickets of andere documenten te identificeren. Handig en snel.

Het IT-bedrijf aariXa werd in 2005 opgericht door Erwin Tips en Erwin Vermeulen. Het nog jonge bedrijf is gespecialiseerd in consultancy en software op maat voor bedrijven. Ondertussen telt de onderneming al 55 medewerkers (inclusief freelancers) die vorig jaar goed waren voor 3,7 miljoen euro omzet. “Volgend jaar moeten we 4,5 miljoen euro omzet halen, afgaande op de contracten die nu al vastliggen”, zegt Vermeulen.

Hij licht een tipje van de sluier. “Als kleiner IT-bedrijf moeten we al eens iets minder normaal doen, om op te vallen tussen al die grote spelers”, zegt Vermeulen. Wordt vervolgd….

Erwin Vermeulen (links) en Erwin Tips van aariXa: