Hermoo wil via overname doorbreken in Nederland

De specialist in gewasbestrijdingsmiddelen voor de fruitsector Hermoo uit Sint-Truiden wil verder doorgroeien op de Nederlandse markt. “We zijn er al actief in het zuiden, maar willen door de overname van een lokale distributeur of groothandelaar ook de rest van land inpalmen,” zegt gedelegeerd bestuurder Herbert Peumans. “In het buitenland hebben we de afgelopen maanden overigens mooie resultaten behaald. Dankzij de omzet in de UK, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Polen hebben we 2010 vrij goed kunnen afsluiten (> 40 miljoen euro). Ook in deze landen kunnen we via onze lokale verdeelpunten nog verder groeien.”

In het binnenland viel de omzet voor Hermoo licht terug. “Hier willen we onze positie van marktleider in 2011 handhaven,” aldus nog Herbert Peumans, die -omdat wij weten dat u het zich afvraagt- inderdaad familie is van de parlementsvoozitter. Hermoo stelt vandaag ongeveer 35 mensen tewerk en behoort sinds 1989 tot de groep Aveve, wat toelaat om ook in eigen land gerichte acquisities te doen. “De afgelopen jaren zijn er meerdere geweest, maar concreet zijn er op dit ogenblik geen verdere plannen.”

Hermoo werkt ondertussen aan de ontwikkeling van nieuwe bestrijdingsmiddelen. “We zijn altijd bij de trendsetters in de uitvinding en toepassing van nieuwe methodes geweest,” aldus nog Peumans. “Onder meer de feromoonverwarring (om de fruitmot uit de appelen en peren te houden) is één van de technieken waar wij al heel lang mee bezig zijn. Ieder jaar investeren wij vele honderdduizenden euro’s om nieuwe producten te registreren. Ook op die manier hopen dus voorsprong te kunnen nemen op onze concurrenten.”