cavalieri 4

Hét Product Made in Limburg: Cavalieri-gin en rum van Hoenger

Uit meer dan 400 inzendingen heeft 'het grote publiek' een finale selectie gemaakt van 5 kanshebbers op de Made in Limburg Award 2023, uitgereikt voor hét allerbeste product dat hier in deze provincie wordt vervaardigd. Vandaag stellen we de 5 finalisten aan u voor die op 21 november strijden voor de hoofdprijs: (4) Hoenger uit Diepenbeek, producent van de gin en rum die onder de naam Cavalieri in binnen- en buitenland wordt verkocht.

"Cavalieri Gin is een premium gin met een verfijnde mix van Italiaanse kruiden, terwijl Cavalieri Rum een hoogwaardige rum is met een heerlijke smaak van karamel en Maldon-zout", zegt Luc Vannitsen, bezieler van Cavalieri en exploitant van Hoenger, de firma die kookworkshops verzorgt en de dranken in de markt zet. "Onze Cavalieri Gin & Cavalieri Rum worden gemaakt in Houthalen, meer bepaald bij Massy, op een recept die we samen hebben samengesteld. De verzending doen we via de sociale werkplaats Bewel."

"Het idee komt van onze kookclub Cavalieri in Cucina, wat een netwerk is van ondernemers die maandelijks, al meer dan 13 jaar, samenkomen om te leren over de pure Italiaanse keuken. We koken bij Hoenger Kookworkshops in Diepenbeek. De leden hadden dan ook inspraak in de smaken van onze gin. De smaken zijn dus ook op en top Italiaans, door de kruiden. Als je de 3 smaken van onze gin-flessen op een juiste manier zet, zie je ook de Italiaanse vlag... Ons nieuwste product, Cavalieri Rum, is er gekomen door een samenwerking met PXL-student, Lucas Hendrix."

De dranken worden al vlot verhandeld: "Het zijn particuliere klanten (via onze website), horecazaken en drankhandelaars. Ze bevinden zich niet enkel in Limburg of België, we voeren ook uit naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, enzovoort."

Stemmen voor Cavalieri gin en rum? "Natuurlijk! Redenen genoeg", aldus Vannitsen. "Voor de Limburgse eigenheid, de sociale dimensie door de verzending bij Bewel, en voor de 'schoon ogen' van onze 56 Cavalieri's die mee aan de basis van dit superproduct staan!"

Stemmen kan via deze link!