stefaan van hooydonk

Hét talent van de witte raaf: nieuwsgierigheid

Cegeka en MU hebben op 21 juni de internationaal vermaarde auteur Stefaan van Hooydonk uitgenodigd op de Corda Campus. Hij komt er zijn boek voorstellen met de titel The Workplace Curiosity Manifesto. Daarin vertelt hij dat nieuwsgierigheid een belangrijke succesfactor is op het werk, zeker voor leidinggevenden. Wout Van Impe, de Limburgse manager van Mercuri Urval, en Anik Stalmans, CHRO van Cegeka, komen bij de boekvoorstelling die hypothese onderschrijven.

Stefaan van Hooydonk is stichter van de Global Curiosity Institute. Hij adviseert bedrijven, leiderschapsteams en individuen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren. “Het is voor bedrijven belangrijk om heel doelbewust met nieuwsgierigheid om te gaan", zegt hij. "Het is de kunst dit te stimuleren en te verankeren in de bedrijfscultuur. En ook persoonlijk moet iedere professional zijn nieuwsgierigheid aanscherpen. Dit zorgt voor een out-of-the-box benadering, creativiteit en efficiëntie, en gaat de vastgeroeste ideeën en structuren tegen."

In zijn boek, dat wereldwijd gelanceerd wordt, maakt hij de link tussen nieuwsgierigheid en leiderschap. Hij heeft her onder meer over het verschil tussen denken dat je creatief en innovatief bent, en dit toe te passen in de organisatie. "Heel wat leidinggevenden willen zelf nieuwsgierig zijn, maar hebben niet graag dat hun ondergeschikten dat ook zijn. Ze houden ze liever binnen de conformistische lijntjes van de alledaagse routine, maar daar schiet de organisatie niets mee op."

Bij de boekvoorstelling op de Corda Campus zullen ook Wout Van Impe en Nicolas Alaerts van Mercuri Urval en Anik Stalmans van Cegeka komen vertellen hoe zij vanuit hun HR-ervaring het belang van nieuwsgierigheid op de werkvloer inschatten.

Om in te schrijven voor dit event kan je terecht op deze link.