Nieuws Limburg Heylen countert Ikea met investering van 12 miljoen

Heylen countert Ikea met investering van 12 miljoen

Heylen countert Ikea met investering van 12 miljoen

Meubelgigant Heylen investeert 11 tot 12 miljoen euro in de uitbreiding van de Meubelboulevard in Peer. Er komt 15.000 m² aan winkeloppervlakte bij. “De opening voorzien we tegen eind 2016,” zegt Denis Heylen. Ondertussen onderhandelen Heylen en de handelaars van het centrum over een convenant, waarin staat dat de nieuwe winkels op de Meubelboulevard geen concurrentie mogen zijn voor het handelscentrum.

397755_Denis-Heylen_301112_DD_001.jpg“Al sinds 1985 dromen we van deze uitbreiding,” zegt Denis Heylen in Het Belang van Limburg. Nadat het gewestplan enkele jaren geleden werd aangepast om Heylen ruimte te geven voor uitbreiding, zit die er nu – met enkele jaren vertraging – echt aan te komen. “Tegen eind 2016 voorzien we de opening van de winkels. De bouwfase kan snel gaan. Het is vooral wachten op de bouwvergunning.”

Welke winkels er komen, is nog niet duidelijk. “De contracten worden pas getekend als we de bouwvergunning hebben. Ze moeten sowieso aansluiten op ons woonaanbod. Het gaat dan bijvoorbeeld over interieurwinkels, gordijnenzaken of keukenverkopers,” zegt Heylen.

Bang van de concurrentie van de Hasseltse IKEA-vestiging is hij in ieder geval niet. “IKEA is vooral een woonwarenhuis. Ze verkopen maar 25 procent meubels. Het zullen vooral de interieurzaken rond Hasselt zijn waar IKEA zich zal laten gelden. Voor de meubelmarkt ben ik niet bang. Ook al omdat hun prijzen niet zo scherp zijn als de onze. Als de Limburgers slim zijn, zal IKEA hier niet veel meubels verkopen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.