meubelen heylen

Heylen en Eycken verpatsen laatste spaanders

De allerlaatste veiling van meubels van de failliete meubelgroep Heylen heeft in totaal ruim 110.000 euro in het laatje gebracht. Daarmee zijn bijna alle loten van de 5 bedrijven uit de groep nu verkocht. En ook dat andere icoon in de Limburgse meubelhandel, Eycken Meubelen, is aan het laatste kunststukje bezig. Eigenaar Verberckmoes verkoopt in een Genkse pop-up de stock van het buitenmeubilair.

In juni vorig jaar werd het faillissement uitgesproken over de legendarische meubelgroep Heylen. De afgelopen maanden werden de meubels die nog achtergebleven waren in de vijf zaken van de groep – De Prijzenklopper, Interieur Plus, Meevita en Meubelen Heylen in Peer en in Kortenberg – stuk voor stuk online geveild door veilinghuis Troostwijk. De afgelopen dagen vond nog een laatste veiling plaats. Het ging om bijna 500 kavels die nog in de magazijnen van de failliete meubelgroep waren achtergebleven. Die laatste veiling heeft nu in totaal ruim 110.000 euro opgebracht. Het duurste stuk uit de veiling, een Jori relaxzetel, ging van de hand voor 2.100 euro.

En ook een ander icoon loopt op zijn einde. Meubelen Verberckmoes stopt definitief zijn vestiging in Riemst, het voormalige Eycken Meubelen in Herderen. De totale uitverkoop van eetkamers, slaapkamers, salons, tuinmeubelenverlichting en decoratie loopt daar op zijn einde. Op 8 april moeten de laatste stuks de deur uit zijn en gaat de winkel definitief dicht.

Voor het aanbod van buitenmeubilair is nog een andere formule bedacht. Dat wordt uitverkocht in een pop-up die in Genk zal opgezet worden. Van eind maart tot eind augustus zullen de tuinsets en andere overblijfselen aan spotprijzen de deur uitgaan. Het einde van een tijdperk is in zicht.