Hilaire gaat gastronomie in buitenland promoten

Hilaire Spreuwers

Hilaire Spreuwers, voorzitter van Horeca Limburg en voormalig chef van toprestaurant BitterZoet, heeft een nieuwe job. Hij heeft zopas een contract getekend als Gastronomie Consulent Vlaanderen.

"Het is een baan die in het leven is geroepen bij de oprichting van de nieuwe entiteit Flanders Food Faculty," legt Hilaire Spreuwers uit. "Met dit initiatief wil Vlaams minister Ben Weyts de Vlaamse gastronomie in het buitenland promoten. Het is enerzijds de bedoeling dat buitenlanders naar Vlaanderen komen om van onze topgastronomie te genieten en onder meer de sterrenchefs te leren kennen. Anderzijds willen we buitenlandse chefs warm maken voor onze Vlaamse keuken en streekproducten."

De nieuwe uitdaging houdt in dat Horeca Limburg op zoek moet naar een andere voorzitter. Die zal tijdens een volgende raad van bestuur worden aangeduid. Hilaire Spreuwers kwam zowat 2 jaar geleden aan het roer van de Limburgse sectorfederatie, toen zijn voorganger Filip Vanheusden werd verkozen tot voorzitter van Horeca Vlaanderen.