Nieuws Limburg Historisch: gelijke pensioenrechten voor zelfstandigen

Historisch: gelijke pensioenrechten voor zelfstandigen

Historisch: gelijke pensioenrechten voor zelfstandigen

“Dit is een ronduit historisch moment. Een mijlpaal”, aldus een enthousiaste Bart Lodewyckx van Unizo Limburg over de gelijkschakeling van de pensioenrechten voor zelfstandigen, die donderdag in de Kamer werd goedgekeurd.

“Terwijl zelfstandigen tot nog toe vrede moesten nemen met 69% van het pensioenbedrag dat werknemers met hetzelfde inkomen kregen, zullen ze voortaan exact dezelfde pensioenrechten opbouwen”, legt Lodewyckx uit. “We vechten met Unizo al decennialang tegen deze discriminatie. De gelijkschakeling stond al in het regeerakkoord en kmo-minister Clarinval heeft namens de bestuursploeg ook woord gehouden. Voor ons is dit een absolute hoogdag.”

De nieuwe pensioenberekeningsmethode geldt met terugwerkende kracht voor alle bijdragen die actieve zelfstandigen sinds 1 januari 2021 betaalden en nog in de toekomst zullen betalen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.