Robert-Hoedemakers-1

Hoedemakers: 1,25 miljoen voor ecologische showroom

Als u de bouwkranen van bouwbedrijf Hoedemakers op de eigen terreinen in Hasselt opmerkt, is het niet omdat ze wegens een gebrek aan opdrachten thuis moeten blijven… De bouwonderneming is immers druk in de weer om voor zichzelf een gloednieuw kantoorgebouw op te trekken, goed voor een investering van 1,25 miljoen euro. “We maken van de gelegenheid gebruik om hier meteen een voorbeeldproject in ecologische bouwtechnieken van te maken,” bevestigt gedelegeerd bestuurder Robert Hoedemakers, die tevens nationaal voorzitter van Bouwunie is. “Dit nieuwe gebouw wordt dus een showroom van de meest energiezuinige en duurzame applicaties. Een echt visitekaartje, want de kennis en ervaring met deze technieken wordt een absolute troef waarmee we ons willen onderscheiden in de markt.”

Zijn andere bouwbedrijven hier dan nog niet mee bezig? “Jawel, natuurlijk. Maar wij leggen ons toe op de volledige coördinatie van alle onderdelen, door zoveel mogelijk van deze duurzame technieken zelf te verzorgen, zoals HVAC, elektriciteit, enzovoort. Want daar ligt de knoop: iedere aannemer wil mee zijn met deze ontwikkelingen, en zoekt en tast in zijn sector de mogelijkheden af. Maar dit vertraagt het totale bouwproces enorm en doet de kostprijs stijgen. Doordat wij alles in één hand houden, kunnen we bijzonder concurrentieel én actueel zijn.”

De groep Hoedemakers stelt zo’n 70 mensen tewerk en haalt een omzet van 10 miljoen euro. Het bedrijf is vooral actief in de sociale woningbouw en projectontwikkeling.