Matrijzen van Urbain

Hollandse matrijzenmaker vervoegt groep Vandeurzen

Amper enkele dagen na de bekendmaking van de investering in Hospidex, kondigt Smile Invest een nieuwe participatie aan. De investeringsmaatschappij van Urbain Vandeurzen heeft nu ook een meerderheid genomen in IGS GeboJagema uit Eindhoven, een producent van matrijzen om kunststof onderdelen voor de optische en medische industrie te maken.

IGS GeboJagema maakt ijzeren mallen waar onder meer contactlenzen, astma-inhalatoren en insulinepennen mee kunnen gemaakt worden. Smile Invest, dat naast het kapitaal van Urbain Vandeurzen mag rekenen op financiering van 39 andere familiale ondernemers zoals Vic Swerts (Soudal), Jan Toye (ex-Palm) en Noël Essers, koopt een meerderheidsbelang over van Nordian Capital, dat de matrijzenmaker nog maar 5 jaar geleden zelf had gekocht.

Het doel van Smile Invest is ambitieus. Ze willen dat IGS GeboJagema gaat uitbreiden in Amerika, waar vandaag zowat de helft van de omzet gerealiseerd wordt. Om nieuwe klanten binnen te halen, moet tegen de zomer een nieuw kantoor openen in Boston. De productie zal in Eindhoven blijven. Hoeveel Vandeurzen en co voor de Nederlandse fabriek hebben betaald, werd niet meegedeeld.