hoogmartens quartier bleu

Hoogmartens helpt Quartier Bleu uit de nood

Wie maandag de ondergrondse parking van het nagelnieuwe winkelcomplex Quartier Bleu in Hasselt binnenrijdt, passeert ongewild een primeur van Hoogmartens Wegenbouw. Het bouwbedrijf heeft in allerijl én handmatig een asfaltlaag aangebracht, waardoor de vloerverwarming niet werd beschadigd en de shoppers in alle comfort kunnen ontvangen worden.

Op 11 mei gaat uiteindelijk de shoppingzone van Quartier Bleu officieel open. Het veelbesproken winkelcomplex aan de Hasseltse Kanaalkom verwacht een massa bezoekers. De ondergrondse parking is één van de cruciale factoren voor het verhoopte succes. Logisch dus dat die werken tijdig en perfect moesten afgerond zijn. Toch zaten de hoofdaannemers even met handen in haar, toen bleek dat het beton dat was voorzien... nog moest drogen en daardoor de deadline niet kon gehaald worden.

Enter Hoogmartens. De wegenbouwer stelde als oplossing voor om een laag in asfalt aan te leggen. Dat moest wel manueel gebeuren aangezien er al een 'verwarmingslint' was aangebracht zodat de inrit ijsvrij blijft als er in de winter wordt gewinkeld. "Een primeur én een huzarenstukje", klinkt het bij Hoogmartens, dat overigens zopas een nieuwe website en andere communicatiedragers op de wereld heeft losgelaten. "We zijn heel fier op het resultaat en blij dat we ons steentje -letterlijk- hebben bijgedragen aan dit mooie project."