Hoogmartens brand

Hoogmartens strijdvaardig na brand: “Uitbreiding in stroomversnelling”

Een zware brand heeft donderdagochtend de gebouwen van wegenbouwer Hoogmartens in Oudsbergen volledig in de as gelegd. Het team van zaakvoerder Tom Hoogmartens reageert aangeslagen, maar strijdvaardig. "Onze eerste zorg gaat uit naar het respecteren van onze afspraken met de klanten. Dat lukt vrij aardig. En voor het overige kijken we vooruit naar de toekomst. Nu er niets meer rechtstaat, zijn we genoodzaakt alles van nul herop te bouwen. Dat brengt meteen onze plannen om uit te breiden in een stroomversnelling."

Het was 4u15 's nachts toen de brandweer moest uitrukken voor een melding van brand bij Hoogmartens Wegenbouw. Een poetsvrouw bij het naburige bedrijf had de vlammen opgemerkt. Rond 8u30 in de ochtend was de brand onder controle.

"Het gebouw is volledig verwoest", zegt salesmanager Frank Leysen. "Alleen de gevel staat nog recht. We gaan dus vanaf nul aan de heropbouw moeten starten." Het machinepark bleef gelukkig gespaard. "De meeste machines staan op de werven of iets verder op het bedrijfsterrein. Er is slechts één asfaltmachine en een kleine vrachtwagen die schade geleden hebben. Dat valt dus wel mee. Veel belangrijker is dat er niemand van onze mensen gewond is geraakt."

Het management heeft al meteen samengezeten in crisisoverleg. "De eerste bekommernis is om zo snel mogelijk operationeel te zijn", stelt Leysen. "Een aantal werven zijn zelfs al hervat. We hebben aan de klanten meegedeeld dat we al het mogelijke doen om volgens de afgesproken timing de werken op te leveren. Dat moet normaal wel lukken. Al kunnen er zich natuurlijk wel nog enkele vertragingen voordoen. Zo is de volledige administratie in de vlammen opgegaan. Gelukkig hebben we een aantal back-ups in de cloud, maar daarmee hebben we nog niet meteen alle gegevens nu al bij de hand."

Zaakvoerder Tom Hoogmartens is uiteraard erg aangeslagen door de tegenslag. Toch reageert hij strijdvaardig. "Nu we weten dat het personeel veilig en wel is, gaat onze zorg uit naar de klanten", zo vat Frank Leysen het samen. "We proberen alles zo positief en toekomstgericht mogelijk te bekijken. Dat we van nul moeten herbeginnen is een serieuze domper, maar het brengt anderzijds ook de uitbreidingsplannen in een stroomversnelling. We zullen hier zeker sterker en beter uitkomen!"

TV Limburg was vannacht ter plaatse om enkele beelden te schieten: