Horeca steekt tandje bij voor gezonde kinderkost

L'Aperi Vino (Dirk Hendrickx) en Botanique (Tom Paumen) mochten dinsdag de spits afbijten om een strenge kinderjury te verwelkomen voor de kwalitatieve beoordeling van hun gerechten. De jeugdige recensenten gaan langs bij 19 horecazaken in en rond Hasselt om zich een oordeel vormen van wat er voor kinderen te bikken valt. Wie hen iets anders, en dan vooral gezonder, voorschotelt dan friet-hamburger, kinderspaghetti of balletjes in tomatensaus, mag zich verheugen op een lovende vermelding in de Smaakgids For Kids, een uitgave van de gerenommeerde culinaire gids Gault&Millau.

"We zijn direct op de kar gesprongen toen het stadsbestuur met het voorstel kwam aankloppen," zegt Philippe Onclin van Gault&Millau België (en van Chateaux Real Estate). "We zijn binnen ons aanbod van culinaire gidsen permanent op zoek naar vernieuwing. Een kwaliteitsbeoordeling van voeding voor kinderen, past daar perfect in. We willen hiermee kinderen tussen 6 en 12 jaar sensibiliseren om een gezonde maaltijd te bestellen en na te denken over de ingrediënten en de smaken die ze ervaren. Dit concept bestaat nog nergens in de wereld."

Als eerste in de rij kreeg de jury een waaier van lekkernijen aangeboden in L'Aperi Vino en Botanique. Het aperitief met passievrucht en ananas, het hapje met buffelmozarella, het scampispiesje met een mangosausje of de vegetarische pompoenburger, vielen alvast erg in de smaak.

De smaakgids voor kinderen zal voor de zomer klaar zijn en verdeeld worden via de jeugddienst van de Stad Hasselt. "Bij een positieve evaluatie zal het project worden uitgebreid naar andere regio's in België," besluit Philippe Onclin.