camping-300×210

Horeca ziet aantal kampeerders toenemen

Steeds meer Belgen kiezen voor een zomervakantie in Limburg. Dat blijkt uit de cijfers die Toerisme Limburg wist te verzamelen. Meer dan de helft van de logiesuitbaters had minstens evenveel werk als vorig jaar. Gedeputeerde Jean-Paul Peuskens: "Alle logiestypes geven globaal een positieve trend. Opvallend is ook dat kamperen weer 'in' is. Het totale aantal overnachtingen van Belgen op een camping in Limburg, is vorig jaar met meer dan één vijfde gestegen."

Toeristische ondernemers tevreden
Uit de cijfers blijkt dat 60 procent van de logiesuitbaters in Limburg een betere of minstens even goede maand augustus achter de rug heeft in vergelijking met vorig jaar. 35 procent heeft evenveel boekingen als vorig jaar en 25 procent ontving zelfs ’meer’ tot ‘veel meer’ boekingen. Juli viel, rekening houdend met het slechte weer, nog mee. De helft had evenveel of meer boekingen ontvangen in vergelijking met juli vorig jaar. De restaurant- en caféuitbaters spreken zich in een telefonische bevraging door Toerisme Limburg heel positief uit over augustus. De meesten zagen het aantal klanten stijgen met zowat 5 procent en danken dit aan het betere weer.

Alle outdoor attracties vinden de voorbije zomer beter dan die van vorig jaar, terwijl de indoor attracties het wat minder goed deden. Het Openluchtmuseum Bokrijk verwacht de zomervakantie af te ronden met zo'n 10 procent meer bezoekers. Er was een grote belangstelling voor het nieuwe museumgedeelte 'De Sixties'. Bijna de helft van de bezoekers die in juli en augustus een uitstap naar het Openluchtmuseum ondernamen, bezochten ook de Sixties-expo. In totaal waren er dit jaar al 80.000 bezoekers voor het nieuwe museumdeel.