Hormann-sluit-300×200

Hörmann doet de poort definitief toe in Genk

De Genkse producent van industriële valpoorten Hörmann in Genk gaat de deuren sluiten. Daarbij verliezen 61 arbeiders en 24 bedienden hun job. De intentie tot sluiten is donderdagmiddag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Aanleiding is het afspringen van een overnameakkoord met een investeringsgroep, dat nochtans zo goed als rond was. Het was de bedoeling dat de investeringsgroep na de overname nog een tijdlang industriële valdeuren voor Hörmann zou blijven maken, terwijl ondertussen een nieuw product zou worden voorbereid. "Maar blijkbaar bleef de investeringsgroep bijkomende voorwaarden stellen, waarna de deal is afgesprongen", zegt vakbondssecretaris Jos Busschgens (ACV).

De directie verwijst als oorzaak ook naar de eurocrisis en de terugval van investeringen bij bedrijven.

Hörmann beschikt ook nog over een distributiecentrum in Tongeren, met ruim 50 medewerkers. De voorgenomen sluiting van het Genkse bedrijf heeft evenwel geen impact op het zusterbedrijf in Tongeren. Hörmann is een Duits familiebedrijf met ruim 50 vestigingen en verkoopskantoren over de hele wereld, 6.000 werknemers en een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. De groep is sinds 1962 aanwezig in Limburg.