BBC Carlier Dubai

Hotel in Dubai eert Truiense familie Carlier

In het mooie hotel Hyatt Place Al Rigga in Dubai is deze week het Blue Bird Café officieel geopend. De naamkeuze is een eerbetoon aan de Truiense reisfamilie Carlier, die met hun bedrijf De Blauwe Vogel ieder jaar duizenden toeristen naar het hotel brengt.

De Blauwe Vogel is het bedrijf van Trudo Carlier, voorheen van zijn vader Willy-Paul. Ze zijn gespecialiseerd in begeleide rondreizen en cruises. Eén van de topbestemmingen is Dubai, waar jaarlijks zo'n 2.500 toeristen intekenen op het aanbod van De Blauwe Vogel. "Heel vaak verblijven onze groepen in het viersterrenhotel Hyatt Place Al Rigga", zegt Trudo Carlier. "We mogen gerust zeggen dat we daar kind aan huis zijn..."

Als dank voor vele jaren van trouwe samenwerking, heeft het hotel de nieuwe bar genoemd naar De Blauwe Vogel. The Blue Bird Café werd er dinsdag officieel geopend. "We zijn daar heel erg fier op, want het is bij ons weten voor het eerst in de wereld dat er een hotelbar wordt vernoemd naar een reisfamilie", aldus nog Trudo Carlier. "En zelfs de kaart is aangepast aan ons publiek, want er worden ook Belgische biertjes geserveerd..."