houben overname

Houben bundelt de krachten met Future Clima

Bouwbedrijf Houben en Future Clima, gespecialiseerd in HVAC en sanitair, slaan de handen in elkaar. Beide bedrijven kennen elkaar al langer, en gaan nu de samenwerking intensifiëren tot een hecht, langdurig partnership.

Dat gerichte samenwerkingen in de bouwsector leiden tot mooie resultaten, weten ze bij Houben al heel lang. Zo werd twee jaar geleden een partnership opgezet met Future Clima uit Houthalen-Helchteren. Omdat beide partijen er de voordelen van inzien worden de handen nu in elkaar geslagen.

Vertrouwen
Future Clima bestaat dit jaar 10 jaar en is gespecialiseerd in het engineeren en uitvoeren van HVAC en sanitair. Deze activiteiten zullen ze nu gaan uitvoeren voor de projecten van bouwbedrijf Houben. “Technische installaties worden steeds belangrijker”, bevestigt Jan Nuyts, CEO van Houben. “Wij moeten dus kunnen vertrouwen op de expertise van een solide en ervaren partner in dit domein. En dat is Future Clima geworden.”

Tim Claes en André Mattheus, zaakvoerders van Future Clima, kijken vol verwachting naar de intensieve samenwerking. "De ervaring leert dat Houben, net als wij, de klemtoon legt op kwaliteit, klantentevredenheid en knowhow. Zo krijg je als organisaties meer vertrouwen in elkaar en dat weerspiegelt zich op heel wat vlakken.” Nuyts en Claes bevestigen dat ze beiden mooie groeiperspectieven hebben voor de komende periode. Ook voor 2020 zijn de orderboeken goed gevuld.

Luyckx
De structuur om die groei op te vangen, staat intussen op punt. "De afgelopen twee jaar hebben we bij Houben hard gewerkt aan de nieuwe interne structuur", vertelt Jan Nuyts. "Dit bracht een aantal grote wijzigingen met zich mee, waarbij verschillende medewerkers nieuwe rollen kregen. Dit heeft er toe geleid dat CTO Karel Luyckx volgend jaar het bedrijf zal verlaten. Karel heeft voor Houben heel wat betekend, en daar zijn we hem ook dankbaar voor. We bouwen verder op zijn inzet”, besluit Nuyts.