Nieuws Limburg Houben en Alro bouwen nieuwe kmo-zone

Houben en Alro bouwen nieuwe kmo-zone

Houben en Alro bouwen nieuwe kmo-zone

Gezien de grote vraag naar kant-en-klare bedrijfsgebouwen voor kmo’s aan de Maaskant, is de nv IQ-Park in Lanklaar gestart met de bouw van 18 multifunctionele units. “Dit geeft een economische boost aan onze gemeente”, zegt Lydia Peeters, burgemeester van Dilsen-Stokkem.

Het IQ-Park is een zone van 20 hectare die sinds 2010 wordt gebruikt als nieuw bedrijventerrein. De bouwheren-investeerders zijn Ewald Houben (Groep Houben) en Luc Thijs (Alro), die zich verenigd hebben in de nv IQ-Park. In de voorbije jaren liep de zone aardig vol, onder meer met de komst van Audi-garage Coox en fietsenhandel Itek.

“We krijgen echter steeds meer de vraag van kmo’s om te herlokaliseren naar een modern bedrijvenpark”, zegt burgemeester Lydia Peeters. “Veel groeibedrijven in de regio zijn te groot voor hun huidige locatie en zoeken een alternatief in de directe omgeving. Een vlotte bereikbaarheid, zowel naar klanten als personeel, is voor hen belangrijk. Vandaar dat we heel blij zijn dat er op dit moment 18 nieuwe bedrijfsgebouwen voor kmo’s in aanbouw zijn. Het zal zeker een positieve impact hebben op de uitbouw van ons economisch weefsel.”

De units zijn 230 tot 1.600 m2 groot en beschikken allen over een mooie buitenruimte. Van de 18 stuks zijn er momenteel al 4 verkocht (door N78 Vastgoed).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.