Nieuws Limburg Houben maakt open atelier van schrijnwerkerij

Houben maakt open atelier van schrijnwerkerij

Houben maakt open atelier van schrijnwerkerij

Vandaag opent in Beringen de Woodfactory, een atelier waar ondernemers, hobbyisten en opleidingsinstanties gebruik kunnen maken van moderne houtbewerkingsmachines. Het gaat om de schrijnwerkerij van bouwgroep Houben, die voortaan dus kan geboekt worden als co-working houtatelier.

“Het is een nieuwe, spannende toekomst voor ons houtatelier in Beringen”, zegt Véronique Houben. “We hebben al een tijdje geleden beslist om het houtwerk voor onze eigen projecten uit te besteden, en dus bleef de accommodatie onderbenut. Anderzijds willen we de machines niet allemaal verkopen, omdat ze van nut kunnen zijn voor lokaal ondernemerschap én we er af en toe ook nog zelf gebruik van willen maken. Vandaar de samenwerking met Woodfactory, dat elders in het land al 2 soortgelijke werkplaatsen heeft. We waren er snel uit om onze schrijnwerkerij om te vormen tot Woodfactory voor Limburg.”

En zo kan iedereen met een passie voor hout dus gebruik maken van de infrastructuur. “De deuren staan wagenwijd open voor iedereen die werkt of wil leren werken met hout”, aldus Véronique Houben. “Via een abonnementsformule of meerbeurtenkaart kan je ruimtes of machines in het atelier huren. Of je nu een beginnend zelfstandig keukenbouwer bent die nog niet over de nodige machines en ruimte beschikt, of een absolute beginner die zijn eerste bijzettafeltje wil leren maken. We verwelkomen ook maatschappelijke organisaties zooals vzw k.ENTERWERK, dat nieuwe uitdagingen schenkt aan jongeren die moeilijk aarden achter de schoolbanken.”

Houben gaat trouwens zelf klant worden van Woodfactory om kleine houtconstructies voor de eigen werven te blijven produceren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.