t2-campus

Houben-Strabag haalt order van 31,5 miljoen binnen

De tijdelijke vereniging Houben-Strabag is aangeduid als aannemer voor de zogenaamde T2-campus op de voormalige mijnterreinen in Waterschei. Het gaat om een overeenkomst van 31,5 miljoen voor de bouw van een opleidingscentrum voor VDAB, Syntra Limburg en Stad Genk.

t2-campusIn het complex van 24.400 m2 zullen opleidingen worden verzorgd voor leerlingen, werknemers, werkzoekenden en ondernemers. Vanaf 2018 zullen er dagelijks zo’n 1.300 trainees, jongeren én volwassenen, deelnemen aan inspirerende modules en projecten rond technologie. Het ontwerp is van het Rotterdamse Atelier Kempe Thill en het Antwerpse Osar.

Wim Dries, burgemeester van Genk: “De ambitie ligt hoog, want we willen hier het technologische talent ontdekken, stimuleren en ontwikkelen dat Limburg nodig heeft om zijn economisch weefsel te versterken.”

Houben-Strabag is geen onbekende in Waterschei. Zo mocht Strabag er onlangs nog EnergyVille I en de IncubaThor bouwen. Houben is in september gestart met de bouw van EnergyVille II en als combinatie werken ze momenteel ook aan de restauratie van Thor Central, het voormalige hoofdgebouw van de mijnsite.

De T2-campus is een belangrijk SALK-project en wordt naast de eigen inbreng van de partners, financieel ondersteund door EFRO. De totale kostprijs wordt geraamd op 57 miljoen euro.