bouwteam centrum

Houben voert beste team van Limburg aan

Onder aanvoering van bouwbedrijf Houben mocht het team dat in Pelt de basisschool 't Centrum heeft gerealiseerd, de prijs voor Beste Bouwteam van Limburg in ontvangst nemen. Véronique Houben looft de 'lean-aanpak' die tot deze bekroning heeft geleid.

Al enkele jaren reikt Bouwunie Limburg de award van Het Beste Bouwteam uit. Ze bekronen daarmee een uitzonderlijke ploeg die een bijzonder project in de provincie Limburg heeft gerealiseerd door samenwerking als prioriteit te stellen. De groep die tekende voor het project van Basisschool ’t Centrum kwam als winnaar uit de bus. Daarmee gingen ze de nochtans ook sterke dossiers van Steenfabrieken Nelissen in Lanaken en Studentenhome 3 Polis in Diepenbeek vooraf.

Veronique Houben, mede-eigenaar van Houben vertelt: “In het klassieke bouwmodel stuurt de hoofdaannemer zijn onderaannemers aan vanuit een hiërarchische structuur. De zogenaamde 'lean-aanpak' zet daarentegen de onderlinge samenwerking tussen de verschillende bouwdisciplines centraal. Alle uitvoerende partijen bekijken samen wat de beste en meest efficiënte manier is om de werken uit te voeren zonder elkaar te hinderen. Zo engageerde iedereen zich voor de planning, die met respect voor elkaar werd uitgevoerd. De individuele belangen zijn hier ondergeschikt aan het teambelang.”

Voor Houben is deze award alvast een bevestiging dat de toepassing van lean een juiste keuze is. “Sinds dit project passen we de lean-bouwmethode consequent toe op al onze werven", aldus nog Véronique Houben. "We hebben zelfs een lean-verantwoordelijke in het bedrijf aangesteld. Deze award geeft ons dan ook een flinke boost en is de verdienste van de hele groep.”