Nieuws Limburg HP is meest fris in het kopke

HP is meest fris in het kopke

HP is meest fris in het kopke

HP mag zich een jaar lang het Veerkrachtigste Bedrijf van het land noemen. Op basis van wetenschappelijke metingen hebben hun werknemers het meeste vooruitgang geboekt na een intensieve training over mentale weerbaarheid. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Ready2improve, het coachingbureau van Limburger Wouter Goris, gevestigd in het Officenter. Ook Umani Group (Hasselt) deed mee.

Veerkracht kan je trainen. Met dat uitgangspunt zette Ready2improve een programma op om de mentale frisheid van medewerkers een boost te geven. Broodnodig in tijden van corona, waarin extreme flexibiliteit, vervreemding van collega’s en economische onzekerheid welig tieren. “Het zijn uitdagende tijden”, weet ook Sara Porco van Umani Group in Hasselt. “Onze manier van werken is danig aan het veranderen en dat brengt zowel uitdagingen als opportuniteiten met zich mee. Het komt onze mensen en onze organisatie ten goede als iedereen zich zo goed mogelijk thuis voelt binnen deze veranderingen. Vandaar dat wij graag willen meewerken aan het verhogen van de veerkracht bij onze medewerkers. De wedstrijd van Het Veerkrachtigste Bedrijf is een plezante formule om op dat vlak een initiatief te nemen.”

Wouter Goris van Ready2improve heeft het programma opgezet in 3 fases. “Eerst wordt de veerkracht van alle werknemers van het bedrijf in kaart gebracht via een app van BioRICS, waarmee in real time wordt gemeten wanneer stress toeslaat of wanneer het mentale welzijn op groen gaat en energie wordt gerecupereerd. Daarna volgt een programma van online coaching rond 6 thema’s die rechtstreeks in verband staan met het verhogen van veerkracht. Via de app kan het effect van de nieuw aangeleerde gewoontes gemonitord worden. Dit stimuleert positieve veranderingen en dus een duurzaam effect op de gezondheid en mentale veerkracht. Tot slot volgt een post-meeting van de veerkracht.”

Als overall-winnaar kwam HP uit de bus. “Voor de training slaagde maar 16% van de deelnemers erin om een positieve mentale balansscore te bereiken. Na de training steeg dit tot 58%”, aldus Wim Vandebergen van HP Belgium. “Onze deelname aan dit programma heeft dus zeker voor positieve boost gezorgd bij onze medewerkers, en daar zullen wij als bedrijf alleen maar de vruchten van plukken.”

Als er dus maandag ergens geen Blue Monday zal gevierd worden, zal het wel bij HP Belgium zijn…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.