warsco units woning

Huisje hebben? Over 12 weken kan je verhuizen!

Een volledige woning, kant-en-klaar geleverd voor nog geen 100.000 euro. Dat is het nieuwe woonconcept dat Warsco Units donderdag heeft voorgesteld in Genk. Ontwerper Roel Vandebeek tekende de woning uit. De leveringstermijn bedraagt 12 weken, de plaatsing neemt nauwelijks een half uur in beslag.

Cocon, zo heet het gloednieuwe concept dat Warsco op de markt brengt. De unit telt 48 m² woonoppervlakte (12m x 4m), met 1 slaapkamer, living, keuken en badkamer. Bijzonderheden zijn de klimaatregeling met warmtepompboiler (verwarming, airconditioning en ventilatie), een hoog plafond van 2m80 en een kastenwand van 12 lopende meter.

"Met deze nieuwe woonvorm willen we de Belgen meer kansen op de vastgoedmarkt geven", stelt CEO Anneleen Van Bosch. "Zo moet het onder meer een oplossing worden voor de groeiende groep jongeren die de hoge vastgoedprijzen het hoofd moeten bieden, het grote tekort aan sociale woningen opvangen of kangoeroewonen nog toegankelijker maken."

"We spelen dus in op heel wat maatschappelijke noden", zegt Marc Warson, gedelegeerd bestuurder van Warsco Units. "Dit nieuwe concept moet vooral hét haalbaar en betaalbaar alternatief worden op de Belgische vastgoedmarkt. Voor 99.500 euro (incl BTW) krijg je een compacte en instapklare nieuwbouwwoning, die qua kwaliteit en comfort zeker naast de gekende nieuwbouwappartementen kan staan. Als je het volledig zelf wil inrichten, kan het zelfs al in casco voor 65.000 euro.”

Het concept is heel flexibel. Wie het groter wil, kan een extra unit aanbouwen. Wie het op een andere locatie wil, laadt zijn huis gewoon op de vrachtwagen en laat het elders neerpoten. De Cocon is vanaf nu te koop. Geïnteresseerden kunnen het product alvast bewonderen op de Open Bedrijvendag van 6 oktober.