FIT en VKW kopie

Hulplijn om grenzen over te gaan

Flanders Investment and Trade (FIT) is vastberaden om de Limburgse ondernemers doelgericht te ondersteunen met hun exportplannen. Zowel met VKW Limburg, Unizo als Voka werd zopas een partnership afgesloten om de komende 5 jaar samen initiatieven op te zetten.

Vlaams minister-president Jan Jambon en de gedelegeerd bestuurder van FIT, Claire Tillekaerts, hebben zopas de economische hoofdrolspelers uitgenodigd om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten. Zowel VKW (Limburg) als Unizo en Voka (Nationaal) mochten op het officiële statieportret om de deal te bezegelen. "De ambitie is om samen groei te stimuleren door de internationalisering van onze Limburgse economie", aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. "Via diverse acties in binnen- en buitenland kunnen we dit proces versnellen. We zijn in ieder geval trots en verheugd om samen met FIT en andere toppers uit het Vlaamse economisch middenveld, deel uit te maken van dit gemotiveerde partnerteam."

Dat zo'n samenwerking met Limburgse werkgeversorganisaties hun vruchten afwerpt, wordt dagelijks bewezen. “In mijn geval stelt de samenwerking tussen Voka en FIT mij in staat om mijn bedrijf in het buitenland efficiënt te laten groeien op manieren die in mijn eentje niet mogelijk zouden zijn”, legt de Brits-Limburgse ondernemer Linda Gould van het Houthalense Emgee Trading, een bedrijf in holistische dierenvoeding, uit. “In het noorden van Europa liggen nieuwe exportkansen voor mijn bedrijf. Initiatieven zoals de ‘Week van Internationaal Ondernemen’ bieden de mogelijkheid om een land zoals Finland snel en grondig te leren kennen. Zowel de sociale, culturele en zakelijke inzichten van FIT, als de lokale expertise geven mij het vertrouwen om nieuwe markten te benaderen en helpen me kostbare fouten te voorkomen."