pablo coosemans

Huwelijk van Atrium en Accent na 1 jaar voorbij

Opleidingscentrum Atrium stapt uit de hr-dienstengroep Accent. Het Hamse bedrijf gaat onder leiding van stichter Pablo Coosemans opnieuw een onafhankelijke koers varen, en dat iets meer dan een jaar na de overname door Accent. "In de loop van het integratietraject bleek onze visie over de toekomst te ver uit elkaar te liggen, en daarom gaan we op eigen kracht verder", aldus Pablo Coosemans.

Na vele jaren van intensieve samenwerking met Atrium, besliste Accent in februari vorig jaar om het Hamse bedrijf over te nemen. Zo kwamen de meer dan 100 opleidingen en 20.000 jaarlijkse cursisten terecht in de grote hr-groep die destijds werd opgericht door wijlen Philip Cracco en Conny Vandendriessche. Het doel was om Atrium te integreren in Talent Lab, de opleidingspoot van Accent. De transactie moest voor een groeiversnelling zorgen bij de Limburgse opleidingsdienst.

Een jaar later concluderen de partners dat de samensmelting niet het gewenste effect heeft. "Het voorbije jaar zijn we op zoek gegaan naar een integratie", zegt Pablo Coosemans. "Maar in de praktijk bleek echter dat de visie naar
de toekomst toe, te ver uit elkaar lag. Daarom hebben we beslist om met Atrium terug uit Accent te stappen en als
onafhankelijke organisatie verder te gaan."

Daarmee stopt de samenwerking echter niet. "De contacten zijn nog steeds positief en het partnership blijft overeind. Waar mogelijk gaan we in de toekomst dus zeker nog samenwerken, in functie van de kwaliteit die we onze klanten kunnen bieden", besluit Coosemans.