Huzarenstuk voor nieuwe signalisatie Zaventem

Total-E uit Beringen heeft als spoedklus de totale signalisatie in de heropgebouwde vertrekhal van Zaventem in orde gebracht. Het bedrijf is al langer leverancier voor Brussels Airport. In 2014 werd een raamcontract voor 3 jaar afgesloten. "We verzorgen er de visuele communicatie, zoals belettering, lichtreclames, displays, wegwijzers, aankondigingsborden, enzovoort," zegt zaakvoerder Jeroen Meermans. "Het is een grote opdracht die de printers en plotters gedurende het hele jaar aan het werk houdt. Naast het produceren van de materialen zorgen we ook voor montage ter plaatste. Een team van een drietal ervaren monteurs trekt daarom elke dag naar Zaventem voor nieuwe plaatsingen en onderhoud van bestaande producten. Dat was ook het geval op 22 maart... Onze ploeg was nog niet aangekomen toen de bommen er zijn ontploft."

total e zaventemDe medewerkers bleven echter niet bij de pakken zitten. "Nog diezelfde dag werd een noodplan in gang gezet en werd intern de productie opgestart voor aangepaste signalisatie. Het team deed, zwaar aangeslagen door de grote verbondenheid met de luchthaven, het bijna onmogelijke om op bijna dagelijkse basis, de nodige aanpassingen te doen." De machines in Beringen draaiden dag en nacht en iedere dag reed de crew naar Brussel om de nieuwe borden en displays te plaatsen.

Bij de heropening, eerder deze week, was Total-E net klaar. "Een bijna onmogelijke deadline, maar het is toch gelukt," aldus nog Meermans. "Dit betekent een volume van enkele honderden panelen, meer dan 80 staanders en beduidend meer dan 1 vierkante kilometer folie die werden geproduceerd en geplaatst."