Iedereen van EuroSys zet zich in beweging

Als er binnen de bedrijfsmuren wordt deelgenomen aan loop- of fietswedstrijden, zijn het meestal de doorwinterde sportievelingen die zich hiervoor kandidaat stellen. Bij EuroSys en zusterbedrijf Ivita Skillteam is dat anders. Sinds enkele maanden doet ieder personeelslid mee aan de competitie Het Fitste Bedrijf. Of ze nu tientallen kilometers hardlopen of dagelijks een keer rond het bedrijfsgebouw wandelen: het maakt niet uit, ze zetten allemaal hun beste beentje voor.

"Een gezonde geest zit in een gezond lichaam," verklaart technisch en commercieel directeur Mark Aerts de deelname. "Het is voor onze mensen niet altijd simpel om een drukke baan te combineren met hun privéleven. Daarom willen als werkgever een handje helpen. De impact van onze deelname aan Het Fitste Bedrijf is groter dan verwacht. Mensen spreken bijvoorbeeld af om tijdens de middag te gaan wandelen. Op hun Fitbit (armband met gegevens van prestaties) vergelijken ze hun inspanningen met die van de collega's. Ze zijn heel gemotiveerd. Er wordt onderling veel over gepraat en brengt een fijne 'schwung' in het bedrijf."

Kristof Haesevoets EurosysKristof Haesevoets van Ivita Skillteam neemt de uitdagingen serieus op. "In plaats van 2 tot 3 uur sporten per week, haal ik nu makkelijk 5 tot 6 uur," zegt hij. "We motiveren elkaar om de lat steeds hoger te leggen. De stimulans om de lat telkens wat hoger te leggen, is duidelijk aanwezig. Ik merk aan de conditie en recuperatietijd dat het effect aanwezig is. Het is wel de bedoeling dat ik dit tempo aanhoud, ook na de wedstrijd van Het Fitste Bedrijf."

Patrick Temmerman EurosysPatrick Temmerman, die werkt voor de consultancy-afdeling, heeft er meteen een eigen uitdaging aan gekoppeld. "Ik bereid me voor op de Dodentocht van Bornem," vertelt hij. "De inspanningen voor Het Fitste Bedrijf dienen om de conditie op te bouwen. De collega's motiveren me enorm. Tijdens de middag en zelfs na het werk spreken we af om samen te gaan wandelen. In groep is de neiging minder groot om af te haken of een keertje over te slaan. Het resultaat zie je meteen. Ik ben al 4 kg kwijt en ook het vetgehalte en recuperatie zijn verbeterd. De ambitie is om deze inspanningen nog lang vol te houden."