brewmine tap

Iedereen wil spaarcenten in nieuwe brouwerij stoppen

De Hasseltse stadsbrouwerij Brewmine Tap, die in mei of juni in Hasselt de deuren zal openen, heeft een half miljoen euro opgehaald bij het grote publiek. Dit is het dubbele van het bedrag dat initiatiefnemer Brouwland (Beringen) oorspronkelijk via crowdfunding in de investeringspot wou droppen. "Het is de meest succesvolle campagne die bij WinWinner in 2021 werd gelanceerd", zo klinkt het.

De stadsbrouwerij wordt een plek waar bierliefhebbers niet alleen meer dan 20 craft-bieren kunnen komen proeven en meenemen, maar alle belangstellenden ook hun eigen bier kunnen laten brouwen. Om het grote publiek de kans te geven mee te investeren in het project, werd in november 2021 een crowdfundingcampagne opgezet. Het doel was om 250.000 euro in te zamelen en daarmee onder meer de inrichting van het pand te bekostigen. De belangstelling is echter zo groot dat Brewmine Tap het dubbele, dus een half miljoen, zal ophalen. Daarmee is het de grootste campagne via WinWinnner in 2021.

“Met Brewmine Tap willen we een plek zijn waar gepassioneerde mensen hun creaties met elkaar kunnen delen", zegt Thomas Balis, Business Unit Manager van de stadsbrouwerij. "Het community-gevoel is dus enorm belangrijk. Financiering ophalen bij de crowd ligt dan ook perfect in lijn met dat engagementsgevoel."

Het succes van de campagne laat Brewmine Tap toe om alle plannen te concretiseren: “We hebben de brouwinstallatie al besteld en zitten in de laatste rechte lijn van de onderhandelingen met aannemers. Daarnaast hebben we de zoektocht naar een zelfstandige uitbater opgestart. We mikken op mei/juni om te openen,” besluit Thomas.