steven ifacto

iFacto doet overname en wil nog eens verdubbelen

iFacto Group, het bedrijf van de Lummense Managing Partner Steven Arrazola de OƱate met vestiging in Hasselt, heeft een mooie overname gedaan in Breda, en zich zo gesetteld op de Nederlandse markt. Het telt nu 160 medewerkers en behaalt een omzet van 22 miljoen euro. Over 5 jaar moet dat minstens 44 miljoen worden.

iFacto Business Solutions Nederland is een nieuwe vennootschap die zopas werd opgericht om in eerste instantie de overgenomen Microsoft-gerelateerde business van het bedrijf Datamex Automatisering in onder te brengen. Vervolgens zal de onderneming uit de iFacto Group de verdere Nederlandse markt aanboren.

“Met deze overname breiden we niet alleen geografisch uit naar Nederland, maar hebben we met DX Steel vanaf nu ook een oplossing voor de staal- en metaalbranche”, vertelt Steven Arrazola de Oñate. “Een mooie aanvulling op ons totaalaanbod voor groothandels, distributiebedrijven en voedingsbedrijven.”

“De overname laat toe een fors groeipotentieel voor de komende jaren aan te boren", aldus nog Arrazola de Oñate. "Onze 5 kantoren vormen een perfecte uitvalsbasis om de 600 klanten in België en Nederland snel te kunnen bedienen.”

De iFacto Group telt nu 7 bedrijven met samen 160 werknemers. Vanuit vestigingen in Kontich, Hasselt, Gent, Kortrijk en Breda worden 600 klanten bediend, goed voor een omzet van 22 miljoen. “Het voorbije jaar verdubbelde het bedrijf in omvang. De komende 5 jaar willen we dat nog eens overdoen, zowel door organische als door overnames of start-ups van nieuwe initiatieven”, eindigt Steven Arrazola de Oñate.