Nieuws Limburg IMA bouwt nieuw bedrijfscomplex in Beringen

IMA bouwt nieuw bedrijfscomplex in Beringen

IMA bouwt nieuw bedrijfscomplex in Beringen

Machinebouwer IMA uit Houthalen-Helchteren gaat verhuizen. De plannen zijn klaar om in Beringen een nieuw bedrijfsgebouw neer te zetten. De investering bedraagt zo’n 4 miljoen euro. Eind 2019 zou het team van 50 mensen er operationeel moeten zijn.

Het is precies een jaar geleden dat André Vandeput, oprichter van IMA, het bedrijf na 30 jaar overliet aan 5 van zijn managers. De nieuwe eigenaars hebben een jaar lang hard gewerkt en ambitieuze groeiplannen uitgetekend. “De strategie houdt in dat we ons aanbod gaan verruimen”, zegt Sales Director en bestuurder Joris Ceyssens. “Van een klassieke machinebouwer-integrator evolueren we naar een fullservice ontwikkelingsbedrijf voor industriële technologie. Dit houdt concreet in dat we niet alleen de concepten voor nieuwe machines uitdenken en prototypes bouwen, maar ze ook verder ontwikkelen tot de serieproductie in lage volumes foutloos verloopt. Bovendien gaan we na verloop van tijd ook de machines die verouderd zijn, een tweede leven geven.”

Om deze plannen te concretiseren, heeft IMA meer ruimte nodig. “We huren momenteel nog het gebouw in Houthalen van André Vandeput, maar zullen verhuizen naar een eigen locatie in Beringen”, legt Joris Ceyssens uit. “De bouwvergunning is ingediend voor een complex van zo’n 4.000 m2, waarvan 3/4 atelierruimte. Er zijn mogelijkheden om deze oppervlakte nog eens te verdubbelen.” Eind 2019 wil IMA operationeel zijn aan de Neusenberg in Beringen. De investering bedraagt ongeveer 4 miljoen euro. Door de goede bereikbaarheid van het nieuwe hoofdkantoor hoopt de IMA-directie om gemakkelijker nieuwe mensen aan te trekken om het 50-koppige team te versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.