Nieuws Limburg Imes Dexis doet ineens 3 overnames

Imes Dexis doet ineens 3 overnames

Imes Dexis doet ineens 3 overnames

Imes Dexis, de Hasseltse verdeler van producten voor de industrie (MRO), heeft in één maand tijd drie overnames afgerond. Daarmee bereikt het bedrijf nu een nagenoeg volledige dekking in ons land.

Imes werd in 1968 opgericht en groeide onder de leiding van André Vandeput uit tot Belgisch marktleider in de toelevering van industriële benodigdheden. De Franse groep Dexis nam in 1998 een participatie van 49 procent, om 5 jaar later ook de resterende aandelen te verwerven. De groei gebeurt zowel organisch als via overnames.

Zo nam Imes Dexis een maand geleden de branchegenoot Eltec Systems uit Genk over. De afgelopen dagen wist de Hasseltse distributeur nog twee grote vissen binnen te halen. Dinsdag werd de overname van het Antwerpse Central Auto afgerond, specialist in pneumatische handgereedschappen en hydraulische koppelingen. Woensdag werd vervolgens het Brugse familiebedrijf Duvivier-Motronic, gespecialiseerd in het herstellen en verkopen van elektromechanische aandrijvingen, ingelijfd.

De drie overnames maken dat Imes Dexis, samen met de zes bestaande vestigingen in ons land, nu kan bogen op een nagenoeg volledige nationale dekking. De omzet van de groep groeit door de drie overnames in één klap van 110 miljoen (2018) tot 145 miljoen. Het aantal personeelsleden van de groep schiet van de huidige 250 meteen door naar 360.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.