Imes herstelt van klap, onder meer via overname in Luik

De toeleverancier van industriële benodigdheden Imes, met roots en hoofdzetel in Hasselt, heeft de klap van de crisis bijna helemaal weggewerkt. "Van de 20% die we in 2009 verloren hebben, is er dit jaar weer 18% bijgekomen," zegt gedelegeerd bestuurder Jos Vandael. "Er werd op de kosten bespaard, bestaande klanten hebben opnieuw meer besteld, en bovendien hebben we enkele grote nieuwe klanten kunnen binnenhalen, zoals Pfizer, Unilin en Schindler. Tevens zijn de bestellingen van Sappi fors toegenomen."

De omzet van Imes groeit daarmee opnieuw boven 50 miljoen euro. Die wordt gerealiseerd met 154 werknemers, ongeveer evenveel als voor de crisis. Zowat 65 daarvan werken in het hoofdkantoor in Hasselt.

Imes wil ook verder groeien door gerichte acquisities. "Op korte termijn moeten er echter geen nieuwe overnames worden verwacht," zegt Jos Vandael nog. "We hebben wel onlangs Tool Protection in het Luikse overgenomen. Dat is een specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen, met een klantenbestand van zowat 1000 actieve kopers."

Op vlak van personalia kondigt Imes de aanstelling aan van een nieuwe financiële directeur. Taso Krokos krijgt deze bevoegdheid toegewezen op groepsniveau (Benelux).