Nieuws Limburg Imes neemt Eltec helemaal over

Imes neemt Eltec helemaal over

Imes neemt Eltec helemaal over

Nadat Imes Dexis uit Hasselt in 2017 de helft van Eltec uit Genk overnam, verhuist nu ook de rest van de aandelen richting hoofdstad.

Eltec is gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van industriële aandrijvingen en pompen. Zaakvoerder Joe Huijgen en zijn team wisten in de loop der jaren heel wat multinationals én KMO’s te overtuigen als vaste klant. Imes, van zijn kant, biedt de materialen en onderdelen aan die nodig zijn voor de uitvoering van de onderhoudsbeurten. Een complementaire business dus.

“Ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren bij zowel Imes Dexis als Eltec System, hadden we beiden het gevoel dat een relatie op armlengte onvoldoende effectief was om onze hoge ambities in een snel veranderende markt uit te voeren”, zegt Joël Toremans, algemeen directeur van Imes Dexis. “Daarom beslisten we om de volledige overname vervroegd uit te voeren. Hierdoor komen we tot één gemeenschappelijke, strategische agenda, wat alleen maar positief bijdraagt aan de snelheid van de uitvoering van onze groeiplannen. Er is grote vraag om ons aanbod van preventieve- en predictieve onderhoudsdiensten breder in de markt te zetten.”

Beide bedrijven zullen zeer nauw samenwerken, maar blijven actief onder hun huidige bedrijfsnaam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.