Imtech (Alken) in handen van Cordeel (Hoeselt)

Imtech, het internationale bedrijf dat studiewerk en onderhoud uitvoert voor gebouwen en technische installaties, heeft de Belgische tak verkocht aan het bouwbedrijf Cordeel. Daarmee komt dus ook de vestiging van Alken (Imtech Projects of Gomala Imtech), die de voornaamste is van het Belgische netwerk, in handen van de bouwgroep uit Temse. Die heeft dan weer een belangrijke uitvalsbasis in Hoeselt, waardoor de overname veel impact in Limburg zal hebben.

-De overname is een gevolg van het faillissement van Imtech in Nederland. Daardoor is een reddingsplan in werking getreden, waarbij de onderdelen afzonderlijk werden verkocht. Cordeel is meteen in de dans gesprongen om de Belgische activiteiten in te lijven. Volgens CEO Dirk Cordeel heeft de bouwgroep de ambitie om meer geïntegreerde oplossingen aan te bieden, zodat dus het studiewerk, de bouwwerken zelf én het onderhoud door Cordeel kunnen gedaan worden.

De 800 medewerkers van Imtech België worden mee overgenomen. Hierdoor telt Cordeel nu meer dan 1.800 werknemers, die samen een omzet van 580 miljoen euro halen.