DirkVanStraelen kopie

In 2 jaar naar 13,5 miljoen: Mourik gaat hard

Mourik Technics, een bedrijf dat 2 jaar geleden in Hasselt werd opgericht voor de uitvoering van HVAC-projecten, wist in 2023 een omzet te noteren van 13,5 miljoen euro. "Dit jaar komt er nog een schepje bovenop, tenminste als we de geschikte medewerkers kunnen vinden", aldus directeur Dirk Vanstraelen.

Mourik Technics is van Nederlandse origine. Twee jaar geleden kwam het bedrijf naar Hasselt om projecten uit te voeren voor het verwarmen, ventileren en voor de airconditioning (HVAC) van gebouwen. Een succesverhaal, want in 2023 steeg de omzet naar 13,5 miljoen euro en ook voor 2024 wordt verdere groei vooropgesteld. "Om deze opwaartse curve aan te houden moeten we wel gekwalificeerd personeel blijven vinden", weet directeur Dirk Vanstraelen. "We zijn nog op zoek naar onderhoudstechniekers, monteurs en projectleiders...”.

Daarmee draagt de vestiging in Hasselt een aardig steentje bij aan het groepsresultaat. Nu 90 jaar na de oprichting is familiebedrijf Mourik goed voor een omzet van 647 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers.