Nieuws Limburg Indiërs investeren 262 miljoen in Lommelse fabriek

Indiërs investeren 262 miljoen in Lommelse fabriek

Indiërs investeren 262 miljoen in Lommelse fabriek

Moest u het in het feestgedruis gemist hebben: het Indiase bedrijf Heyaru Engineering wil in Lommel de grootste fabriek voor synthetische diamant van Europa uitbouwen. Dit is goed voor een investering van -hou u vast- 262 miljoen en 150 nieuwe jobs over een periode van 10 jaar.

Chemische of synthetische diamant is volgens specialisten nauwelijks te onderscheiden van natuurlijke diamant en heeft zelfs een aantal eigenschappen waar de delfstof doorgaans niet aan kan tippen. Zo is de hardheid van het artificiële spul beter geschikt voor industriële toepassingen, zoals boringen.

En dus is er een grote markt voor de productie van synthetische diamant. Heyaru Engineering (dat in Houthalen-Helchteren al een maatschappelijke zetel heeft) kiest -volgens de scoop in Het Belang van Limburg- voor een lap grond in Lommel, toepasselijk op het Kristalpark. In de eerste fase wordt er 30 miljoen dollar (26,2 miljoen euro) uitgetrokken voor de bouw van een fabriek. In de volgende 5 tot 10 jaar wordt de investering opgetrokken tot 300 miljoen dollar, wat meteen de grootste diamantfabriek van Europa zou opleveren. Op termijn kunnen er 120 tot 150 mensen aan de slag.

De Vlaamse regering heeft de Indiërs alvast 2 miljoen euro subsidies toegekend, zodat het de fabriek kan uitgroeien tot een Vlaams kenniscluster rond synthetische diamant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.