Indrukwekkende mijlpaal: Robrecht Beliën van ElaN

De Mijlpaal, een nieuwe onderscheiding die een jonge Limburgse ondernemer met een indrukwekkend groeiparcours in de kijker zet, werd dinsdagavond toegekend aan Robrecht Beliën van ElaN Languages uit Heusden-Zolder.

De Mijlpaal is een prijs die Jong Voka toekent aan een onderneming die in het groeiproces een opmerkelijke doelstelling heeft behaald. Een spectaculaire realisatie, die zich op diverse domeinen kan voorgedaan hebben: internationalisering, nieuwe technologie, groei in aantal medewerkers, een grote omzetstijging, overname... noem maar op.

Na een intensieve préselectie door het Jong Voka-bestuur, mochten 3 finalisten hun dossier verdedigen voor een onafhankelijke jury: Frank Rombouts van aankoopgroepering Royal Crown, Michiel Corthous van bouwbegeleidingsbedrijf Engenius en Robrecht Beliën van vertaalbureau ElaN Languages. Het was die laatste die het laken naar zich toehaalde.

ElaN Languages bestaat sinds 1990, toen het werd opgericht door Wim Vanschooren en de broers Peter en Eric Vaes. Het bureau ging zich specialiseren in vertalingen, taaltrainingen en tolkwerk voor de bedrijfswereld, en groeide snel. Toen Robrecht Beliën, een IT'er van achtergrond, het bedrijf overnam in 2018, boekte ElaN een omzet van 7,5 miljoen euro. Via enkele overnames en interne groei, steeg die omzet onder het bewind van Beliën door naar 20 miljoen in 2022. En daar houdt het niet bij op, want als de geplande overnames weldra worden ondertekend, stijgt ElaN eensklaps door naar zo'n 42 miljoen omzet. Het aantal medewerkers zal dan stijgen van 90 naar 200. Mijlpalen om u tegen te zeggen, dat vond ook de jury van De Mijlpaal.

Ook de andere finalisten, Engenius van Michiel Corthouts en Royal Crown van Frank Rombouts mochten als appreciatie voor hun sterk groeiparcours en het bereiken van andere mijlpalen, de felicitaties van de jury in ontvangst nemen.