Nieuws Limburg Ingenieursbureau Etalentis overgenomen door sectorgenoot

Ingenieursbureau Etalentis overgenomen door sectorgenoot

Ingenieursbureau Etalentis overgenomen door sectorgenoot

Etalentis, het ingenieursbureau uit Hasselt dat wordt geleid door Bart Martens, is overgenomen door Mides-Gevacon. De overnemer is een sectorgenoot, die naast de hoofdzetel in Roeselare, vestigingen heeft in Temse en Geel. De 45 medewerkers van Etalentis blijven aan boord en zullen deel uitmaken van de nationale organisatie die de fusiegroep verder wil uitbouwen.

DSC_0255Etalentis is een snelgroeiend bureau dat sinds 2005 ingenieurs met diverse specialisaties naar klanten stuurt om er projecten uit te voeren. Stichter-eigenaar Bart Martens (37) wist zijn poule van vaste medewerkers uit te breiden tot 45. “Om verder te kunnen groeien, was het aangewezen om aansluiting te zoeken bij een grotere groep,” vindt Bart Martens. “Het toeval wou dat Mides-Gevacon, dat tot dusver actief was in Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen, een partner zocht in Limburg. Toen bleek dat zij dezelfde visie en manier van werken hanteren als wij, is er vrij snel een akkoord uit de bus gekomen.” De deal houdt de volledige overname van Etalentis in door Mides-Gevacon, waarbij Bart Martens en zijn team geïntegreerd worden in de grotere groep.

Body
“Etalentis is voor ons de perfecte aanvulling om onze ambities in heel Vlaanderen waar te maken,” zegt Koenraad Stockman, zaakvoerder van Mides-Gevacon. “Door de geografische uitbreiding kunnen we ons dienstenpakket meer slagkracht geven aan de oostelijke kant van de Kennedytunnel. Het laat toe dat onze 110 medewerkers zich verder kunnen specialiseren en meer toegevoegde waarde aan onze klanten kunnen bieden.” De nieuwe fusiegroep zal de drie namen Mides, Gevacon en Etalentis blijven gebruiken. In Roeselare en Geel worden de eigen vestigingen verder uitgebouwd tot een soort basiskampen, waar de ingenieurs ‘in the field’ een beroep op kunnen doen voor ondersteuning en opleiding. In Temse, Hasselt en Maastricht zullen satellietkantoren actief blijven. Bart Martens zal samen met Bert Heylen het team aansturen ten oosten van Antwerpen en Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.