Ingenieursbureau Talboom haalt direct Ikea binnen

Het gerenommeerde studiebureau Talboom uit Puurs heeft nog maar pas zijn vestiging in Zonhoven geopend, of ze slaan al een dikke vis aan de haak. Talboom Zonhoven mag meteen aan de slag voor de bouw van de nieuwe vestiging van Ikea in Hasselt.

Talboom is een familiaal bedrijf, opgericht in 1969 in Puurs door Jan Talboom sr. Ondertussen is het uitgegroeid tot een gereputeerde multidisciplinaire speler met 120 medewerkers. "We zochten regionale uitbreiding, vandaar onze optie om vanuit Zonhoven niet enkel de Limburgse markt, maar ook de Kempen en Vlaams-Brabant te bewerken", zegt Jan Talboom jr.

rudi woutersTalboom wist voor zijn Zonhovense telg meteen Rudi Wouters (ex-Arcadis, foto) te strikken, net als Kristien Olaerts (ex-Arcadis) en Patrick Bollen (ex-Libost/Grontmij). De Zonhovense dochter gaat alvast van start met 10 medewerkers. Donderdag werd de vestiging officieel geopend.

Ikea
Talboom wist meteen het vertrouwen te winnen van Ikea voor bouwvergunning en architectuur van de nieuwe vestiging in Hasselt. "Dat is niet het enige," zegt Rudi Wouters, die ook bestuurder wordt bij Talboom. "We hebben ondertussen ook een mooi project in India op de plank liggen, waar we energie gaan winnen uit diepe aardlagen. Daarnaast hebben we ook een bouwproject van 5 miljoen euro voor de VUB binnengehaald."