julie smets kristine poels la squadra fatto in casa

Ingrijpende beslissingen zetten La Squadra af bij volgende halte

Fatto in Casa, het bedrijf in e-fulfilment van Kristine Poels, gaat voortaan door het leven onder de commerciële naam van het zusterbedrijf La Squadra. Het management wordt versterkt met Julie Smets, die als partner is ingestapt. De nieuwe wind slaat bovendien duidelijk de richting in van meer duurzaamheid.

Fatto in Casa verhuisde twee jaar geleden van Beringen naar Hasselt. Kristine Poels zorgde met dit bedrijf vooral voor de verpakking en verzending van allerlei promotiemateriaal, terwijl zusteronderneming La Squadra instond voor de stockage, verzending en opvolging van bestellingen van klanten via e-commerce. Vandaag lopen beide activiteiten door elkaar, en wordt uniform gekozen voor de benaming La Squadra. Het uitvoeren van handling voor klanten, zowel via webshops als andere verzendingen, blijft de hoofdactiviteit van het eengemaakte bedrijf.

Aan het roer krijgt Kristine Poels assistentie van Julie Smets. Jong talent dat instapt en mee de business gaat runnen. Op die manier is de continuïteit van de onderneming verzekerd. Julie brengt tevens nieuwe technieken en ideeën mee naar La Squadra. Zoals de verdere digitalisering en marketing via sociale media. Een doorgedreven focus op ecologische principes is nog zo’n stokpaardje. La Squadra kiest bijvoorbeeld resoluut voor stevige rekken uit karton, die volledig recycleerbaar zijn. Een ander aandachtspunt om de ecologische voetafdruk te verkleinen is bijvoorbeeld de keuze voor herbruikbare verpakkingen. De samenwerking met Re-Zip, een Deense start-up, biedt voor de eindklant de keuze om een milieuvriendelijke verpakking te selecteren, die voor hergebruik via Bpost kan teruggestuurd worden.

Kortom: La Squadra is ‘future proof’ op alle vlakken en helemaal klaar om een volgende fase in het groeiproces met volle goesting aan te vatten.