Nieuws Limburg Injectie van 15 miljoen voor Maes

Injectie van 15 miljoen voor Maes

Injectie van 15 miljoen voor Maes

Maes Recycling Group uit Tessenderlo is een aandeelhouder rijker. Integra Fund versterkt het kapitaal met een inbreng van 15 miljoen euro en ondersteunt hiermee het verdere groeitraject van Yves Maes en zijn team.

Maes Recycling Group werd in 2003 opgericht door de Limburgse ondernemer Yves Maes en is sindsdien uitgegroeid tot de Belgische marktleider in de verwerking en recyclage van bouw- en sloopafval. Op vijf jaar tijd is de omzet gestegen van 20 miljoen euro tot meer dan 65 miljoen euro. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 800.000 ton afval op zijn sites in Tessenderlo, Vilvoorde, Tienen en Waremme.

Voor Integra Fund is dit de tweede investering in deze sector. Eind 2019 stapte het fonds reeds in het Oost-Vlaamse Containerdienst Vindevogel met sites te Oudenaarde, Deinze en Gavere. Deze transactie verschaft Maes de nodige middelen om zijn eigen sites verder te ontwikkelen en de geografische slagkracht te verbreden door een strategisch partnership met Containerdienst Vindevogel.

Yves Maes is content: “De laatste jaren groeien we enorm hard, met meer dan 20% per jaar. Van een lokale speler in Tessenderlo zijn we geëvolueerd naar een nationale speler en marktleider in de inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. Dit kon worden gerealiseerd door de overname van recyclagecentra te Vilvoorde en Tienen en de investering in een bijkomende site te Waremme. Om dit groeitempo aan te houden zijn we op zoek gegaan naar een strategische partner. Integra Fund laat ons toe enerzijds onze kapitaalbasis te versterken en anderzijds onze groeistrategie voort te zetten richting Oost- en West-Vlaanderen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.